комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕЛЕКОМПАНІЯ "ПРИЛУКИ"

КП ТК «Прилуки» було засноване у 1995 році і вже 26 рік здійснює мовлення в інформаційному просторі нашого регіону. Впровадження з 10 жовтня 2012 року 24-х годинного цифрового мовлення на базі КП ТК «Прилуки» дало можливість збільшити кількість глядацької аудиторії, отримати довіру глядача, як до каналу з принциповою позицією щодо свободи слова, розширити кількість рекламодавців. Мовлення телеканалу спрямоване на інформаційне, духовне та культурне збагачення жителів м. Прилук та прилеглих районів.

Діяльність Підприємства спрямована на оперативне інформування телеглядачів про суспільно-політичні, надзвичайні події та ситуації, що становлять загрозу життю чи здоров'ю населення та інші події в Україні, у місті Прилуки та за його межами; створення та розповсюдження економічних, публіцистичних, культурно-освітніх, медико-гігієнічних, художніх, навчальних, розважальних, спортивних програм, а також програм для дітей та юнацтва;  сприяння зміцненню поінформованості жителів міста Прилуки, оприлюднення офіційних повідомлень, роз'яснення рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування згідно із Законом України „Про телебачення та радіомовлення”, „Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”. Підприємство створює та розповсюджує економічні, публіцистичні, культурно-освітні, навчальні, розважальні, спортивні програми, а також програми для дітей та юнацтва.

Канал «Прилуки» має цілодобову сітку мовлення, яка транслює понад 20 програм та передач власного виробництва. Редакційна політика максимально враховує потреби та вподобання всіх вікових категорій, акцентує увагу на  подіях суспільно-політичного, економічного та культурного життя села, міста, району, області та держави в цілому. Найбільш рейтинговою програмою є «Новини». У поточному році колективу КП ТК «Прилуки» вдалося зберегти та запровадити низку авторських проєктів, зокрема програми «Зал слави», де розповідається про культові пісні, історію їх створення та виконавців; «Грані особистості», що розкриває життєві долі визначних прилуцьких діячів (лікарів, письменників, художників, будівельників); «Дорога до храму» - проєкт із глибокою духовною тематикою; «Подих часу» та «Історія в експонатах» - програми культурно-мистецького спрямування; розширено спектр програм для дитячої аудиторії: «УНІКУМ kids», «ЛАПА prodaсtion», «You Top», «Хіт-тайм», «ДіТвоРа», «Діти сонця», «Музична мозаїка», «Політична платформа», «Відкритий діалог з владою».

У пріоритеті залишається відео-діалог із місцевими учасниками АТО/ООС у рамках програми «Герой за покликанням». У 2020 році силами телеканалу створено цикл програм «13», де кожна рубрика розповідає історію життя прилучан із числа учасників АТО/ООС, які загинули в період війни на сході країни. Незмінним трендом каналу третій рік поспіль залишається проєкт «Новорічна ніч на каналі Прилуки», де поєднуються музичні таланти зірок місцевої сцени, привітання керівництва міста, а також чітка сюжетна лінія.

Загалом в ефірі каналу «Прилуки» активно транслюються близько 10 авторських проєктів, що спрямовані на освітню, культурну, розвивальну, патріотичну та спортивну тематики. З ногоди всіх пам’ятних та значущих для українського народу дат КП ТК «Прилуки» вносить зміни до інформаційного контенту, а також готує відповідні матеріали. Це можуть бути інформаційні сюжети в програмі «Новини», як наприклад, до річниці Батуринської трагедії, цикли сюжетів «Сильні духом» про життя та побут людей із обмеженими можливостями в рамках відзначення Міжнародного дня людей із інвалідністю, або масштабні проєкти хронометражем у півгодини і більше, зокрема, до річниці Чорнобильської трагедії - «Вдови Чорнобиля», річниці подій на Майдані - «Небесна сотня», «Повернення на Майдан», відзначення пам’яті жертв Голодомору - «Геноцид українського народу».

Комунальний засіб масової інформації КП ТК «Прилуки» пропонує широкий вибір якісних послуг в розрізі висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій, громадських об’єднань (міських, районних, обласних та всеукраїнських), які віддзеркалюють життя певної територіальної громади, формують громадську думку щодо реалізації державної політики, порушують проблеми регіонів, шукаючи шляхи їх вирішення. Тематика інформаційного продукту актуальна, змістовна, різноманітна та цікава; стосується  економічного, політичного, соціального, культурного та духовного спрямування.

«Про Прилуки та прилучан» - за таким принципом формується інформаційна політика телеканалу. 

 

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.