комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Нобелівську премію з медицини отримав шведський біолог

04-10-2022 | 13:35 | Повідомлення
Нобелівську премію в галузі фізіології та медицини за 2022 рік дали шведському палеогенетику Сванте Паабо. Він став лауреатом за відкриття в галузі геному вимерлих гомінідів та еволюції людини. Про це в понеділок, 3 жовтня, повідомив Королівський Каролінський медико-хірургічний інститут Стокгольма, який присуджує нагороду. Батько біолога Суне Карл Бергстрем у 1982 році також був удостоєний Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини.  Нобелівську премію з медицини присуджували вже 112 разів. Її лауреатами ставали 224 людини. Минулого року нагороду отримали американські дослідники Девід Джуліус та Ардем Патапутян за відкриття рецепторів, що дозволяють людському тілу відчувати температуру та дотик.  Стартував Нобелівський тиждень З 3 до 10 жовтня оголосять імена лауреатів Нобелівських премій 2022 року в галузі фізики, хімії, літератури. Лауреат Нобелівської премії миру стане відомий 7 жовтня. Як повідомляло раніше агентство Reuters, букмекери ставили на президента України Володимира Зеленського. Джерело: DW

Шляхопровід через залізницю на об'їзній Прилук вже асфальтують

26-07-2021 | 08:52 | Повідомлення
Реконструйований шляхопровід через залізницю на об'їзній Прилук на автодорозі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка вже асфальтують. Підрядник поклав нижній шар асфальтобетонного покриття. Зараз проводяться роботи з бетонування укосів. Нагадаємо, у жовтні 2020 року цю штучну споруду закрили на реконструкцію. Старий шляхопровід був розібраний повністю. Тут було провалля. У 2021 році поступово зводився новий міст. Новий шляхопровід через залізницю повністю відповідатиме сучасним вимогам безпеки дорожнього руху та транспортного навантаження. В процесі реконструкції шляхопроводу: влаштовують нові опори і прогонову будову, кладуть шар гідроізоляції, асфальтують проїзну частину, проводять антикорозійний захист конструкцій мосту, укріплюють укоси земляного полотна, влаштовують сходи, водовідвід, встановлять бар'єрне огородження та мостову огорожу, будуть відремонтовані підходи до мосту, облаштована дорожня обстановка.
ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.