комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

ПОЛІЦІЯ РОЗШУКАЛА СПРИТНИКА, ЯКИЙ ВИДУРИВ У ЛІТНІХ ЧЕРНІГІВЦІВ 100 ТИСЯЧ

Співробітники відділу кримінальної поліції Чернігівського районного управління поліції викрили 20-річного місцевого мешканця, який підозрюється у вчиненні шахрайств стосовно літніх чернігівців.

13 квітня близько 20-ї години до поліції звернувся 81-річний чернігівець. Він розповів, що в обід віддав невідомому чоловіку 44 тисячі гривень – нібито на лікування свого сина.

Того ж дня інший 84-річний мешканець Чернігова повідомив поліцію про аналогічний злочин. Потерпілому зателефонував незнайомець, який представився адвокатом його онука, що мешкає за кордоном. «Адвокат» сказав, що онуку терміново потрібні кошти, адже він нібито потрапив до поліції. Довірливий дідусь ще 11 квітня віддав невідомому 1300 доларів та 1800 гривень.

В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до обох шахрайств причетний раніше не судимий місцевий молодик.

Поліція зібрала ґрунтовну доказову базу щодо причетності чоловіка до аналогічного шахрайства щодо 75-річної чернігівки. Жінка віддала 30 тисяч гривень нібито на «порятунок» онука.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий відкрив провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому). Її максимальна санкція передбачає до 3 років позбавлення волі. (Джерело - Сектор комунікації поліції Чернігівської області)

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.