комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ВІДКРИЮТЬ НОВИЙ МУЗЕЙ

У Батурині, Ніжинського району, 18 травня розпочне свою роботу музей «Козацький двір». Він відтворить життя та побут відомої на Чернігівщині козацької родини Микити Махна.

Музей розташований на території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». У 2015 році будинок заповіднику подарувала Конотопська місцева організація «Світанок». Ремонтні роботи проводились поетапно, протягом шести років, і лише цього року завершилися.

В музеї відвідувачів зустрічатиме жінка, яка буде у ролі дружини козака. І це - особливість музею. Жінка розкаже історію життя своєї родини. Тут зібрані оригінальні книги, речі, посуд ХІХ століття. Також є стародавня піч, яка працює до сьогодні.

«Всі експонати відтворюють життя козацької родини 19 століття. Все оригінальне, до якого можна буде доторкнутися, для того, щоб відчути дух саме того століття. В будинку проводитимуться майстер-класи, ви зможете скуштувати борщ батуринський у печі», - розказала старша наукова співробітниця заповідника «Гетьманська столиця» Оксана Ломко.

Відкриють музей 18 травня. (Джерело - "Чернігівщина туристична")

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.