комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

УКРАВТОДОР ПІДВИЩИТЬ ЗАРПЛАТИ ДОРОЖНИКАМ

Укравтодор підвищить зарплати дорожникам на 20% і залучить нових фахівців для "Великого будівництва"

З 1 травня вступлять в силу доповнення до Галузевої угоди на 2020-2022 роки, які були затверджені головою Укравтодору Олександром Кубраковим і головою Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Володимиром Вакуленком.

Згідно з цими додатковими домовленостями, усі тарифні ставки і посадові оклади для працівників дорожньої галузі підвищуються на 20% у порівнянні з 2020 роком, повідомляється на офіційній сторінці Укравтодору в Facebook.

Одночасно з підвищенням окладів, за даними Укравтодору, для робітників, які безпосередньо виконують дорожні роботи, на дві третини будуть збільшені надбавки «За інтенсивність праці робітників» і «За високу професійну майстерність».

«Перший рік Великого будівництва показав, наскільки масштабно може працювати галузь. Проєкт «Дороги і робота» допоміг працевлаштувати понад 50 000 дорожників у 2020 році, ми очікуємо нову хвилю працевлаштування в дорожні проєкти влітку 2021 року. Забезпечити для цих людей оптимальні умови праці є нашим пріоритетом», - прокоментував укладену з профспілкою угоду Олександр Кубраков.

Повідомляється також, що підвищення окладів дорожніх робітників істотно не позначиться на збільшенні вартості самих дорожніх робіт. За висновком «ДерждорНДІ», роботи подорожчають приблизно на 3,9%.

«Реалізація масштабних інфраструктурних проєктів неможлива без участі кваліфікованих фахівців і їх гідного матеріального забезпечення», - відзначають в Укравтодорі.

Нагадаємо, у 2021 році в Україні планується побудувати і відремонтувати 6500 км доріг і 245 мостів. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко. (Джерело - "УНІАН")

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.