комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

ЯК ЗБЕРЕГТИ ФІЗИЧНУ ФОРМУ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

- Робіть часті короткі активні перерви впродовж дня

Попрацювали трошки та гайда на зарядку! За 10–20 хвилин активності ви можете зробити прості вправи — нахили тулубу, присідання, віджимання від підлоги, рухи руками й ногами. Хорошим способом підтримати свою активність є танці, ігри з дітьми, прибирання, вправи з м’ячем, обручем, домашні тренажери тощо.

- Знайдіть для себе онлайн-тренування

Тренери найрізноманітніших спортивних практик теж перейшли в онлайн. Знаходьте онлайн-курси фізичних вправ, займайтеся з тренером по ZOOM, шукайте однодумців. Будьте обережні при виборі занять, упевніться, що вони вам підходять і ви зможете робити їх самостійно.

- Більше ходіть

Навіть у квартирі є можливість прогулятися. Не відмовляйтеся від ходьби, вона допомагає тримати ваші м’язи в тонусі. «Прогулянки» можна здійснювати кімнатою за розмовою з подругою чи колегою телефоном, а також на місці, впустивши трохи свіжого повітря в кімнату. Корисною є ходьба сходами вгору.

- Частіше вставайте

У багатьох людей сидячий спосіб життя. Це збільшує ризик розвитку: порушення зору, сколіозу, геморою тощо. Рекомендовано вставати та витягуватися в повний зріст кожні 30 хвилин. Подумайте, яку частину справ ви б могли зробити стоячи? Це допоможе урізноманітнити робочий час та укріпить здоров’я.

- Розслабляйтеся

Якщо відчуваєте, що нервуєте, зробіть глибокі вдихи та видихи, спробуйте налаштуватися на позитивні думки. Можете заспівати вголос улюблену пісню. Також допомогти розслабитися може медитація.

- Правильно харчуйтеся

Ви напевно дуже часто чуєте, що правильне харчування — важливий компонент для підтримки здоров’я. Під час їжі нам необхідно отримувати потрібну кількість поживних речовин, а також рідини. Підтримуйте питний режим. Замість солодких напоїв і кави вживайте чисту воду. Забезпечте достатню кількість фруктів та овочів у раціоні. Обмежте споживання солі та цукру.

Будьте активними навіть залишаючись удома! Бережіть своє здоров’я. (Джерело - "Центр громадського здоров'я України")

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.