комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

МИХАЙЛО ФЕДОРОВ: ЦЬОГО РОКУ ОЦИФРУЄМО ПРОГРАМУ ДЛЯ СЕРЕДНЬОЇ ТА СТАРШОЇ ШКІЛ І ЗАПУСТИМО ЗАСТОСУНОК “ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН”

Мінцифра разом з МОН та ГС “Освіторія” запустить мобільний застосунок “Всеукраїнська школа онлайн” у 2021 році.

Пандемія змінила весь світ — дала поштовх стрімкій цифровізації усіх сфер. А дистанційне навчання — нова реальність для учнів, студентів та вчителів не лише в Україні. Саме тому Мінцифра цифровізує максимум послуг — тепер отримати всі необхідні знання можна онлайн.

Після створення онлайн-платформи “Всеукраїнська школа онлайн”, Мінцифра разом з МОН та ГС “Освіторія” планують запустити ще й мобільний застосунок. Тепер відеоуроки, тести та матеріали з 18 шкільних предметів будуть доступними в кілька кліків.

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час інтерв’ю виданню КП в Україні.

Всеукраїнська школа онлайн забезпечує кожному учневі та вчителю в Україні рівний, вільний і безкоштовний доступ до якісного навчального контенту. Нею користуються вже майже 155 тисяч школярів, учнів та батьків. А в 2021 році “Всеукраїнська школа онлайн” стане доступною й у мобільному застосунку.

“У найближчий рік ми плануємо оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл (5-11 класи) з основних предметів. Вони з'являються в режимі реального часу — нові уроки щотижня. Серед амбіційних планів — підключення 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету, в тому числі й усі школи. Потрібно ввести новий предмет про цифрову грамотність або інтегрувати його в інформатику. Якщо раніше популяризували технології, тепер потрібно навчити дітей з 1-го класу правильно ними користуватися”, — зазначив Михайло Федоров.

Діти зможуть користуватися як платформою, так і мобільним застосунком для навчання під час карантину, а також для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через відсутність або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

Питання цифрової грамотності є актуальним як ніколи, зважаючи на стрімку цифровізацію світу. У минулому році на порталі Дія. Цифрова освіта Мінцифра запустила курс для вчителів, який навчав використовувати різні безкоштовні рішення для навчання школярів. Він став одним із найпопулярніших на освітній платформі — курс пройшли більше 30 тисяч учителів.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.