комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

ДІЯ CITY ЗБІЛЬШИТЬ ЗАРПЛАТИ В IT-ІНДУСТРІЇ

Середня заробітна плата в інформаційно-комунікаційних технологіях України становить близько 606 євро, згідно зі звітом Emerging Europe IT Landscape Report. Це менше, ніж заробляють ІТ-спеціалісти в інших країнах. Запуск Дія City дасть поштовх усій галузі: світові компанії змагатимуться на ринку праці за українських спеціалістів, зменшиться податкове навантаження — й зарплати виростуть.

“Дія City — це абсолютно прозорий правовий режим для айтішників із найкращою податковою системою у світі. Його мета — показати, як може розвиватися держава, якщо знизити податки для IT-бізнесу в 5 разів і дати людям можливість працювати “в білу”, - прокоментував Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у прямому ефірі телеканалу “Перший Діловий”.

У Дія City буде запроваджено ще одну форму взаємодії зі спеціалістами — укладання гіг-контрактів. Вони дадуть працівникам переваги фрилансу, а також додаткові соціальні гарантії: оплачувана відпустка мінімум 17 робочих днів, лікарняні, декретна відпустка на мінімум 70 днів, дотримання прав фахівця при звільненні, неможливість накладання матеріальних штрафів або зменшення розміру винагороди гіг-спеціаліста.

Українські інвестори отримають податкові пільги, а іноземні, у свою чергу, — інструменти для мінімізації ризиків. Якщо обставини інвестування зміняться, права та інтереси інвесторів будуть захищені законодавчо. Адже умови для резидентів Дія City фіксуються на 15 років. Тому індустрії не треба хвилюватися, що у випадку зміни влади правовий режим зможуть скасувати.

Мета Мінцифри — запустити проект Дія City до кінця 2021 року. Наступний важливий крок — прийняття законопроектів про Дія City. Протягом останніх пів року ми опрацьовували їх з представниками галузі, обговорювали та знаходили компромісні варіанти. Законопроект 4303 наразі зареєстрований і зараз у публічному доступі, де кожен може його прочитати. Наразі отримано 313 правок від представників ІТ-галузі, з них більше 70% прийнято. (Джерело - "Урядовий портал")

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.