комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

ЕЛЕКТРОННІ ЛІКАРНЯНІ

Міністерство охорони здоров’я України підготувало проект наказу "Деякі питання формування та видачі медичних висновків про тимчасову непрацездатність". Електронні лікарняні видаватимуть після появи технічної можливості.

Наказом планується встановити, що за умови наявності відповідної технічної можливості внесення медичних висновків про тимчасову непрацездатність до Реєстру медичних висновків є обов’язковим з 1 квітня 2021 року для всіх закладів охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які в одержали ліцензію на медичну практики.

У МОЗ очікують, що впровадження механізму формування та видачі медичних висновків про тимчасову непрацездатність України сприятимуть:

- унеможливленню зловживання під час обігу листків непрацездатності;

- забезпеченню оформлення медичного висновку про тимчасову непрацездатність із першого дня звернення громадянина та унеможливленню його відкриття заднім числом;

- депаперизації сфери охорони здоров’я та зменшення навантаження на медичних працівників щодо ведення паперових форм медичної документації;

- зменшенню видатків із державного бюджету України на закупівлю паперових форм бланків листків непрацездатності. (Джерело - "РБК Україна")

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.