комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

ДО УКРАЇНИ ПРИБУЛИ ЕВАКУЙОВАНІ ІЗ СЕКТОРА ГАЗИ УКРАЇНЦІ

27 травня до України прибули евакуйовані із сектора Гази 109 українців, 13 людей з Молдови та 4 з Болгарії. Літак з ними приземлився о 5 ранку в аеропорті "Бориспіль".

Як повідомляє кореспондентка Суспільного з місця подій, евакуйованих українців зустрічали дипломати з посольств, а також психологи.

Директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Роман Горяйнов розповів журналістам, що у дорозі люди були майже дві доби. Далі вони, потягом та автівками поїдуть додому, у різні області. 14 з евакуйованих залишаться у Києві за місцем проживання.

"На прохання наших міжнародних партнерів були вивезені 13 громадян Молдови та 4 громадянина Болгарії", — уточнив Горяйнов.

За його словами, з громадянами Болгарії та Молдови далі будуть працювати представники консульств. За даними МЗС, у Газі залишилося близько 1600 українців.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.