комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

В Україні з 2022 року заборонять пакети у магазинах

Документом пропонувалося заборонити розповсюдження пластикових пакетів товщиною до 50 мкм в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства з 1 січня 2022 року.

Заборона не поширюється на біорозкладні пакети та надлегкі пластикові пакети шириною до 225 мм (без бокових складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок), призначені для пакування та (або) транспортування свіжої риби й м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у магазинах як первинна упаковка.

Також документом забороняється розповсюдження й схиляння до купівлі оксорозкладних пакетів в магазинах та ресторанах.

Усі біорозкладні пластикові пакети повинні мати маркування на відповідність Національним стандартам ДСТУ EN 14995:2018, ДСТУ EN 13432:2015.

Автори документу пропонують також стимулювати виробництво біорозкладних пакетів та встановити відповідальність за порушення норм закону. За порушення норм закону передбачається відповідальність у виді штрафу від 1700 гривень

.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.