комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Чернігівщина №1 серед регіонів за кількістю створених служб у справах дітей

Чернігівщина продовжує знаходитись в лідерах та бути прикладом для інших областей! Цього разу за кількістю створених служб у справах дітей.

Сьогодні, 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей відбулась всеукраїнська нарада під головуванням Прем’єр-міністра України в ході якої пан Шмигаль відзначив Чернігівщину, як область, яка є першою за кількістю служб у справах дітей – по одній у кожній громаді.

“Кращий результат по Україні – у всіх 57 територіальних громадах Чернігівщини створені служби у справах дітей. Перше місце – і на сьогоднішній всеукраїнській нараді під головуванням Прем’єр-міністра України з нагоди Міжнародного дня захисту дітей ми стали прикладом для інших регіонів. Так тримати!”, – зазначила Анна Коваленко.

Чернігівська область єдина серед регіонів Україні, де служби у справах дітей створені у всіх 57 діючих сільських, селищних, міських територіальних громадах.

Про це стало відомо під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей, яку провів 1 червня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. В обговоренні системних рішень для покращення умов життя, забезпеченні доступу до освітніх, медичних послуг та посилення соціального захисту дітей взяли участь Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники інших міністерств. У нараді взяли участь голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко та заступник голови ОДА Олена Дума.

Денис Шмигаль зауважив, що в умовах пандемії Уряд посилює підтримку родин і дітей. Зокрема, 26 травня цього року було ухвалено комплекс рішень, серед яких законопроект щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та посилення відповідальності за порушення прав дітей.

За підсумками наради Прем’єр-міністр доручив профільним міністерствам розробити та внести на розгляд Уряду рішення для розв’язання проблемних питань та посилення захисту прав дітей. Також обласні й Київська міська державні адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування мають активізувати роботу щодо розвитку сімейних форм виховання та створення патронатних сімей у кожній територіальній громаді.

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.