комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

В Україні вдосконалюють процедуру виплат медикам з інвалідністю через COVID-19

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроект №5415 про вдосконалення процедури страхових виплат медикам, які отримали інвалідність внаслідок COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 337 народних депутатів.

Законопроектом передбачено внесення змін до ст. 39 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Як йдеться у пояснювальній записці, ця норма визначає, що страхова виплата проводиться медикам у разі встановлення інвалідності протягом одного календарного року, який Бюджетний кодекс визначає від 1 січня до 31 грудня.

При цьому до Фонду соціального страхування починають надходити документи від медичних працівників, які під час виконання професійних обов’язків захворіли на коронавірусну хворобу у 2020 році, однак групу інвалідності медико-соціальними експертними комісіями таким працівникам встановлено лише у 2021 році.

"Враховуючи це, Фонд не має правових підстав на проведення страхових виплат медичним працівникам, яким групу інвалідності встановлено поза межами календарного року", - йдеться у пояснювальній записці.

Відтак, проектом закону пропонується встановити, що держава забезпечує страхові виплати медпрацівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я у разі встановлення групи інвалідності внаслідок захворювання COVID-19 протягом одного року з дня захворювання.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.