комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Текст законопроєкту про олігархів з'явився на сайті Ради

На сайті Верховної Ради в четвер, 3 червня, опублікували так званий законопроект про деолігархізацію. Стало відомо, як влада має намір боротися з олігархами.

Як повідомляється в пояснювальній записці до законопроекту №5599, його метою є запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), та пов’язаних із ними осіб.

Автор законопроекту, яким є президент Володимир Зеленський, наголошує на необхідності застосуванням відповідних заходів реагування та законодавчого врегулювання щодо олігархів.

– Метою цього закону є подолання конфлікту інтересів, викликаного злиттям політиків, медіа та великого бізнесу, забезпечення національної безпеки України в економічній, політичній та інформаційній сферах, захисту демократії, забезпечення державного суверенітету та уникнення випадків маніпулювання свідомістю громадян умисно спотвореною інформацією задля отримання доступу до ресурсів, належних на праві власності українському народові, – йдеться в тексті законопроекту.

Особи, які підпадатимуть під визначення олігарх, з’являться у спеціальному реєстрі. Бізнес цих осіб може втратити велику частину активів, які, зокрема, знаходяться і за кордоном.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.