комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Рада проголосувала за введення "податку для Google"

Верховна Рада в ході засідання прийняла в другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України в частині введення податку на додану вартість на цифрові послуги для так званих світових технологічних гігантів.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам" (№ 4184) у другому читанні та в цілому проголосували 283 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, надання компаніями-нерезидентами електронних послуг для фізичних осіб, які не мають статусу суб'єкта господарювання, не дозволяє ефективно реалізувати правила оподаткування ПДВ. Це призводить до втрат державного бюджету і створює неконкурентне середовище для резидентів-платників. Тим самим порушуються базові принципи рівності та нейтральності оподаткування платника податків.

У пояснювальній записці також наводиться аргумент, що вже досить багато країн у світі зобов'язали нерезидентів сплачувати податок на додану вартість з продажу електронних послуг. Йдеться про технологічні гіганти-Apple, Google, Microsoft, Netflix, Wargaming Group, Bloomberg, Alibaba, Booking.com.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.