комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Педагогічна поема: в гості до авторки першого букваря

"Садиба Софії Русової" розташована в мальовничому місці в с. Олешня на Чернігівщині, серед сосен і дубів за 2 км від Блакитних озер.

Садиба Софії Русової є історичним об'єктом і має особливу енергетику. Колись, у 1856 року в цій садибі у франко-шведській сім'ї Ліндфорсів народилася відома педагогічна діячка – Софія Русова, яка була засновницею першого дитячого садка в Російській імперії, вперше видала буквар і створила систему дошкільної національного виховання.

На території Садиби розташований музей Софії Русової. Головний будинок – двоповерховий. Поряд з будинком ростуть старезні дуби та липи. Деяким дубам понад 300 років.

Тут же на території комфортні будиночки з бруса, лазні, колиба, готельні номери і вся необхідна інфраструктура для відпочивальників (альтанки, мангали, озеро, рибалка, спортивний майданчик, стародавня липова алея, стежка здоров'я до Блакитних озер).

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.