комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Українські паралімпійці стали віце-чемпіонами Європи з легкої атлетики

Національна паралімпійська збірна команда з легкої атлетики повернулась додому з чемпіонату Європи з легкої атлетики з яскравою перемогою – друге місце в Європі серед 44 країн-учасниць.

Доробок національної легкоатлетичної команди України: 39 медалей - 17 золотих, 13 срібних та 9 бронзових, повідомляє пресслужба Національного комітету спорту інвалідів України. Крім того, українські атлети встановили: 1 рекорд світу, 5 рекордів Європи і 7 рекордів чемпіонату.

Цього року у чемпіонаті Європи, що з 1 до 5 червня проходив у польському місті Бидгощ, взяли участь близько 700 паралімпійців з 44 країн Європи. Зауважимо, що національна збірна була не надто чисельною – 33 легкоатлети, наприклад, команда Росії була представлена 80 спортсменами, Польщі - 74 спортсменами. Збірну команди України представили спортсмени з 16 областей України – це чи не найширше представництво команди на чемпіонатах Європи з легкої атлетики.

У складі команди - 16 чоловіків та 17 жінок:

спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату - 19 осіб, з яких 3 пересуваються на візку;

спортсмени з порушеннями зору - 7 осіб, з яких 1 тотально незряча спортсменка( вона супроводжується гайдом);

та 7 спортсменів з порушенням розумового і фізичного розвитку.

Середній вік національної збірної команди України з легкої атлетики - 29 років. Найстарший спортсмен – представник Житомирщини Жабняк Микола – 41 рік, наймолодша спортсменка - 16 років, 2004 року народження – представниця Дніпропетровщини та дебютантка чемпіонату Європи Терех Аліна.

26 спортсменів національної збірної команди України з 33 учасників чемпіонату Європи вибороли високі нагороди. 16 з них повернулись в Україну з золотими медалями, у тім числі 8 – мультимедалісти.

Досить успішно виступили дебютанти чемпіонату Європи: двоє із трьох (Білий Владислав та Новак Роман) повернулись в Україну з високими нагородами, причому ці нагороди – золоті.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.