комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Школярі та студенти завітали в гості до поліції Прилуччини

До поліції Прилук та Варви з ознайомчою екскурсією завітали учні різних шкіл Варвинської громади та студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу. Вони ознайомилися з організацією роботи поліції та дізналися, як вступити до вищих навчальних закладів системи МВС.

Екскурсія відбулася в рамках проєкту «Моя майбутня професія – поліцейський».

Розпочалася екскурсія з відвідання чергової частини. Саме туди надходить повідомлення про скоєні злочини, події та правопорушення.

Інформація аналізується і передається групам реагування патрульної поліції та слідчо-оперативним групам Прилуцького районного відділу поліції. Їхню повсякденну роботу на власні очі сьогодні побачили школярі та студенти. Вони мали можливість роздивитися валізу експерта та ознайомитися з її вмістом.

Поліцейські нагадали гостям про відповідальність за порушення правил дорожнього руху, роз’яснили, які небезпеки можуть очікувати пішохода на дорозі, з якого віку і де дозволено кататися на скутерах, як треба поводитися під час перетину дороги, а також обговорили з дітьми основні дорожні знаки.

Поліцейські підкреслили необхідність використання флікерів – світловідбиваючих елементів на одязі, сумках чи рюкзаках у темну пору доби, які допомагають водіям здалеку бачити пішохода або велосипедиста в темряві. Завдяки флікерам можна уникнути дорожньо-транспортної пригоди.

Студенти та школярі побували у дворі поліцейського відділу. Там не лише паркують свої автомобілі поліцейські, а й зберігаються автомобілі після ДТП.

Охочі могли посидіти за кермом службового автомобіля, приміряти форму поліцейського та на мить відчути себе справжнім правоохоронцем.

Поліцейські познайомили дітей зі службовими собаками та показали вольєри, де проживають тварини. Кінологи продемонстрували, як тварини виконують службові команди, затримують зловмисників, відшукують наркотики, зброю та вибухівку.

Гості також побували у класі службової підготовки поліцейських.

Особливе враження на дітей справило відвідування ізолятора тимчасового тримання та конвоювання правопорушників.

Старший інспектор сектору кадрового забезпечення Ангеліна Оніщенко розповіла дітям про переваги роботи в поліції, про вищі навчальні заклади системи МВС, в яких готують правоохоронців, а також перерахувала, які документи необхідно зібрати для вступу в ці заклади.

«Головна мета проєкту - познайомити дітей з професією поліцейського, виховати у підростаючого покоління довіру до поліції. Ми хочемо щоб кожна дитина знала, що поліцейський - це друг та товариш, який не насварить чи покарає, а допоможе, пояснить, підтримає та вбереже», - говорить начальниця сектору кадрового забезпечення Оксана Чернявська.

Таким чином формується резерв з молоді, яка в майбутньому потенційно може стати випускниками академій системи МВС та поповнять лави поліцейських.

«Дехто з дітей вже в перспективі виявив бажання служити в Національній поліції», - підсумувала Оксана Чернявська.

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.