комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Кабмін підтримав скасування пільгового проїзду в транспорті

Уряд на засіданні в середу, 9 червня, схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг".

Як повідомляє Урядовий портал, документом пропонується внесення змін до законів України, якими передбачається, що пільги, зокрема, щодо оплати проїзду надаються на підставі рішень органів місцевого самоврядування та виплачуються у формі грошової компенсації.

Крім того, у зв'язку з введенням грошової компенсації замість пільг з оплати проїзду вносяться зміни в закони України "Про транспорт" та "Про автомобільний транспорт".

У Кабміні стверджують, що ухвалення цього законопроекту дозволить органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання надання пільг щодо оплати проїзду і сприяє адресності їхнього надання.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики розробило новий законопроект про монетизацію пільг для українців на проїзд у громадському транспорті. На сьогоднішній день право на пільговий проїзд мають 2,4 мільйони громадян України, але не всі можуть ним скористатися.

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.