комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

В Україні запрацює Реєстр кваліфікацій

В Україні запрацює електронний ресурс, який стане інформаційною платформою для майбутніх кваліфікаційних центрів, котрі присвоюватимуть кваліфікації на базі самоосвіти. Також за допомогою Реєстру роботодавці у відкритому доступі зможуть перевіряти достовірність документів про наявність кваліфікації працівників.

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв внесену Міністерством освіти і науки України постанову «Про затвердження Положення про Реєстр кваліфікацій», розроблену Національним агентством кваліфікацій.

Кваліфікаційні центри будуть здійснювати оцінювання результатів навчання осіб, здобутих шляхом неформального навчання чи інформальної освіти, присвоюватимуть професійні кваліфікації та визнаватимуть професійні кваліфікації, здобуті у інших країнах.

Як зазначає Голова Нацагентства кваліфікацій Юрій Баланюк, на першому етапі Реєстр міститиме інформацію про акредитовані кваліфікаційні центри, документи, що підтверджують присвоєння кваліфікації конкретній людині, перелік професійних стандартів, заявки на їх розроблення, облік експертів з акредитації кваліфікаційних центрів та інформацію про кваліфікації.

«HR департаментам більше не потрібно буде шукати на різних ресурсах, зазвичай паперових, інформацію про список кваліфікацій, необхідні компетентності працівників чи наявність професійного стандарту. Усе це можна буде отримати на єдиному ресурсі», – зауважив Юрій Баланюк.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.