комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

Українцям дозволять одружуватися і розлучатися по-новому

Можливість оформлення шлюбів нададуть нотаріусам - вони стверджують, що базова послуга буде недорогою, а викликати на церемонію його можна буде в будь-який час

У Верховній Раді хочуть спростити процедуру реєстрації шлюбу і розлучення, надавши право оформляти їх не тільки державі, а й нотаріусам. Така новація міститься законопроекті №5644, який був зареєстрований в парламенті 10 червня.

За словами Голови Київського відділення Нотаріальної палати України Наталії Козаєвої, передача нотаріусам можливості реєструвати шлюби та розлучення – логічна, і відповідає практиці країн латинського нотаріату.

"Це адміністративна функція. Ми і так маємо доступ до реєстру актів цивільного стану, вчиняємо нотаріальні дії і перевіряємо, в шлюбі люди чи ні. Логічно, що ми могли б цю інформацію туди і вносити", - зазначила в бесіді з UBR.ua Козаева.

Вона вважає ймовірним, що нотаріуси проситимуть за базову послугу реєстрації шлюбу "кілька сотень гривень", обумовлюючись, що конкретні розцінки надалі встановляться на ринку.

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.