комунальне підприємство
Телекомпанія "прилуки"

В Україні перерахують пенсії

До кінця 2021 року Пенсійний фонд планує провести три перерахунки пенсій, перший з яких відбудеться вже у липні.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Пенсійного фонду.

Відповідно до нього, від початку липня місяця в Україні зросте мінімальна пенсія за віком та доплата за понаднормовий стаж у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Також із 1 числа наступного місяця буде встановлена доплата у розмірі 100 гривень. На неї зможуть розраховувати пенсіонери, яким було призначено пенсію до 31 грудня 2020 року у разі, якщо цьогоріч її розмір не було перераховано у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму чи мінімальної заробітної плати.

Окрім того, з 1 жовтня 2021 року українські пенсіонери, яким виповнилося від 75 до 80 років, почнуть отримувати додаткові 400 гривень. При цьому мінімальний розмір пенсій для таких осіб складе 2050 гривень.

Водночас із 1 грудня поточного року у зв’язку зі зростанням розміру прожиткового мінімуму в Україні зросте мінімальна пенсія за віком, доплата за понаднормовий стаж та інші набавки. Також від цього моменту буде збільшено розмір мінімальної заробітної плати, що призведе до пенсій у громадян України, що досягли 65-річного віку.

 

 

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ЗОБОВ`ЯЗАННЯ
Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів.
ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ! Редакція веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.